Music by Marjon

Over mij

Mijn naam is Marjon Revet-Weerink, en ik werk als zangeres, songwriter, zangdocente en dirigente. Samen met mijn man Jeffrey, die ook muzikant is, woon ik in een knus huis in Hengelo. In de achtertuin staat onze eigen muziekstudio, waar ik zanglessen geef, liedjes schrijf en koorarrangementen maak.

Mijn muzikale carrière is ontstaan met dank aan mijn zus, die hemel en aarde had bewogen om op blokfluitles te mogen. Dat bleek een groot succes te zijn, dus besloten mijn ouders dat de jongste ook blokfluitlessen moest gaan volgen. Met iets minder groot succes. Want ik was liever zelf liedjes aan het maken en aan het zingen dan dat ik studeerde op mijn blokfluit. Toen ik eenmaal piano- en hobolessen volgde, ontdekte mijn docent mijn songwritingtalent en zo begon het balletje te rollen.

In 2005 startte ik met de universitaire opleiding Life Science and Technology, maar de muziek bleef kriebelen. Nadat ik in 2008 mijn bachelordiploma had gehaald, ben ik alsnog een opleiding aan het conservatorium gaan volgen. Vier jaar later studeerde ik af als songwriter. Daarnaast heb ik extra vakken gevolgd om mij te verdiepen in popzang, klassieke zang en koordirectie.

Inmiddels ben ik werkzaam als zelfstandig zangdocente, maak ik persoonlijke liedjes voor bijzondere gelegenheden, en dirigeer ik drie koren. Daarnaast treed ik regelmatig op bij huwelijken, kleine feestjes en kerkdiensten. Vlak voor de coronacrisis stond ik op de planken met mijn twee eigen theatervoorstellingen.

In mijn vrije tijd bak ik graag taartjes en schrijf ik verhalen. Inmiddels zijn er twee romans van mij verschenen bij uitgeverij Zomer & Keuning:
- Op het verkeerde spoor (2022, genomineerd voor de Valentijnprijs). Klik hier om de paperback te bestellen en hier voor het ebook.
- Podiumbeest (2023, winnaar van de Valentijnprijs). Klik hier om de paperback te bestellen en hier voor het ebook.