Music by Marjon

Zanglessen

Er valt zoveel meer uit je stem te halen dan je denkt! Daarom geef ik zanglessen in Hengelo en organiseer ik korte cursussen voor iedereen die zijn zangtechniek wil bijschaven.

Bij de zanglessen die ik geef, maak ik gebruik van de EVTS-methode, de CVT-methode, de klassieke benadering en ervaringen uit mijn eigen praktijk. Een aantal voorbeelden waarmee ik je kan helpen in de lessen:

  • Je bereik vergroten (hoger/lager zingen)
  • Je stem een andere klankkleur geven (donker/licht)
  • Het belang van goede ademhaling en ademsteun
  • Zingen met meer dynamiek (harder/zachter)
  • Controle houden over je stem terwijl je zenuwachtig bent, bijvoorbeeld tijdens een optreden
  • Stemproblemen, zoals langdurige heesheid

Naast de genoemde punten mag je ook altijd zelf aangeven waar je graag aan wilt werken.

Ik geef zowel popzanglessen als klassieke zanglessen. De lessen zijn in de zangstudio bij mijn eigen huis in Hengelo (Twente). Deze lessen zijn één keer per twee weken, en duren 60 minuten. Dat werkt vaak wat beter dan wekelijks een half uurtje. Je hebt namelijk even de tijd nodig om op gang te komen en je stem op te warmen. De lestijden zijn flexibel; vooral voor mensen die variërende schooltijden hebben of werken in wisselende diensten, is dat handig. Naast individuele zanglessen kan je je ook aanmelden als duo.

Buiten de reguliere zanglessen om geef ik ook korte zangcursussen. Tijdens deze cursus krijg je in 4 groepslessen van 60 minuten de belangrijkste basistechnieken van het zingen uitgelegd, en we gaan allerlei oefeningen doen. Elke les heeft een thema: ademhaling en ademsteun, het gebruik van borststem en kopstem, enz. De korte cursus is heel geschikt voor koor/bandzangers die wat techniek willen bijspijkeren, mensen die willen kijken of zangles iets voor ze is, of mensen die niet het budget hebben voor individuele lessen. De korte cursus geef ik in mijn zangstudio in Hengelo en vindt plaats in groepjes van minimaal 6 en maximaal 12 mensen. Wanneer de eerstvolgende cursus gaat starten, hangt nog even af van de coronaontwikkelingen.

Lijkt het je leuk om zanglessen te volgen, maak dan gewoon een vrijblijvende afspraak! De algemene voorwaarden voor de zanglessen kun je hier lezen. 
Zanglessen
Pakket Leerlingen < 21 jaar Leerlingen > 21 jaar
1 x 60 minuten individuele les € 33,00 € 38,72
5 x 60 minuten individuele les € 160,00 € 187,55
10 x 60 minuten individuele les € 310,00 € 363,00
1 x 60 minuten duo les € 20,00 p.p. € 22,99 p.p.
5 x 60 minuten duo les € 97,50 p.p. € 111,93 p.p.
10 x 60 minuten duo les € 190,00 p.p. € 217,80 p.p.